Buy tickets for: Omvisning: Masnedø Fort


Time:Sunday, May 17, 2020,
1:00 PM
Location:Masnedøfort
Fortvej 8, 4760 Vordingborg
Om arrangementet:
OMVISNING: MASNEDØ FORT

Man kan kun lige ane det, når man kører over Masnedø på vej til Storstrømsbroen. Det kæmpestore Masnedø Fort ligger godt gemt i landskabet med sine kanoner og med en formidabel udsigt over Storstrømmen. Under fortet gemmer sig et net af lange, underjordiske gange, hvor flere hunderede mand har boet, spist og sovet under trange forhold.

I mere end 3 år - fra 1915 til 1918 - sad næsten 300 soldater på Masnedø Fort og ventede på, at krigen skulle komme. Den kom aldrig. Få historien om soldaternes hverdag i krig og fred gennem mere end 75 år på en helt særlig guidet rundtur i Masnedø Fort.

Den guidede tur går rundt på det store fortterræn og gennem fortets lange gange og store kasematter. Den guidede tur går kun rundt på den bedst tilgængelige del af fortet, og den er derfor også velegnet til de, der er mindre mobile. Undervejs giver vores guide, den lokaltkendte, Michael Wiberg, fortællingen om fortets rolle - i ikke bare 1. og 2. Verdenskrig - men også i forberedelserne til den aldrig kommende 3. Verdenskrig.

PRAKTISKE INFORMATIONER
Mødested: Fortvej 8, 4760 Vordingborg (ved parkeringspladsen)
Dato og tid: 17. maj, 13.00 - 14.30 (mød gerne 5 min. før)
Pris i forsalg: 110 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: kun i forsalg