Buy tickets for: Outdoor-foredrag på Vikingeborgen: Død og begravet i vikingetiden


Time:Thursday, August 20, 2020,
7:00 PM
Location:Vikinge Borgen Borgring
Ringstedvej 109, 4600 Køge
Om arrangementet:
Vikingetidens gravskikke har vist sig at være mangfoldige. Der er både brandgrave og jordfæstegrave med ubrændte lig, gravhøje, grave under flad mark, stensætninger og skibsgrave. Men ikke nok med det: studier af vikingetidens begravelser tyder på, at ritualerne omkring en gravlæggelse kunne være langvarige og komplicerede. Der kunne være flere lig i samme grav, og der kunne være dele af lig i én grav. Gravgaverne kunne ligge ved den døde i bunden af graven eller i den jord, der undervejs i ritualerne blev fyldt i graven. Således er der ikke en fast formel på, hvordan man begravede i vikingetiden, men snarere et bredt udvalg af metoder hertil.

Til foredraget ”Død og begravet i vikingetiden” vil arkæolog og forskningsleder på Borgring, Jens Ulriksens, præsentere et udvalg af grave fra vikingetiden og forsøge at forklare, hvad der egentlig er foregået.

Praktisk
Sted: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge
Dato og tid: 20. august, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)
Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)
Pris i døren: 105 kr.

Bemærk: foredraget er et udendørs-foredrag. I tilfælde af dårligt vejr (regn/blæst) vil foredraget blive rykket ind i Borgrings container eller til Køge Museum på Nørregade 4, 4600 Køge. Vi kontakter alle billetkøbere senest 24 timer før foredrag, såfremt vi rykker lokation.

Øvrigt: Husk at medbringe tøj med til lejligheden.

You are about to buy for another day than today...

Thursday, August 20, 2020


Normal billettype: (kun salg)
á 95.00 kr.
Prices are inclusive vat and exclusive fee.